Menu

Publicaties

U bent hier

Boekenreeks 'Onze Omgeving'

Naast de online bibliotheek OmgevingConnect en het tijdschrift TOO, mag u bij Uitgeverij Vanden Broele nog rekenen op een aantal boeken omtrent omgevingsrecht en omgevingsbeleid.

Onze publicaties

Ruimtelijke beleidsplanning: de do's-and-don'ts

Een handig boekje dat de belangrijkste kenmerken van de nieuwe rechtsfiguur van de beleidsplannen klaar en duidelijk uit de doeken doet.

Landschappen - Het onvoltooide

Dit unieke boek - met z'n vele mooie foto's en prachtige vormgeving - biedt een inspirerend overzicht van het oeuvre van Chris Vermander.

Woonuitbreidingsgebieden

Dit handige en toegankelijke boek beantwoordt alle relevante vragen over (het lot van) de woonuitbreidingsgebieden.

Leidraad voor de GECORO

De start van een nieuwe legislatuur is een goed moment om alle GECORO-leden te voorzien van een handboek of Leidraad. Deze publicatie vormt het eerste deel in een reeks speciaal voor de GECORO-leden. Het is snel raadpleegbaar tijdens vergaderingen en wil zo een goede basis bieden.

De omgevingsvergunning: help, wat nu?

Geïnspireerd door de werking van lokale besturen, biedt dit boek een handleiding voor vergunningverlenende overheden, waarbij de nieuwe vergunningsprocedure van A tot Z wordt toegelicht.

Geluid in Vlaanderen

Met o.a. een helder overzicht van de geluidsreglementering, concrete cases, talrijke voorbeelden en technische oplossingen vormt dit boek een onmisbare informatiebron over geluid en over de bijhorende Vlaamse regelgeving.